Specifika financování českých fotbalových klubů - Loucká, Karolína (2015)
Cílem diplomové práce je zhodnocení finanční situace předního českého fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň za období 2009-2013. V teoretické části jsou vysvětlena specifika fotbalového prostředí, která se následně projeví i ve zpracované finanční analýze. Na úvod analytické části je představena česká liga a analyzována prostřednictvím indexů soutěžní vyrovnanosti a návštěvnosti. K deskripci finanční situace klubu jsou využity nástroje finanční analýzy, především rozbor absolutních a poměrových ukazatelů, a také bankrotní a bonitní modely. Výsledky jsou následně porovnány s konkurenčními kluby ligy. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky a jsou doplněny o doporučení, která by zlepšila situaci české ligy.