Specifika financování českých fotbalových klubů - Loucká, Karolína; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je zhodnocení finanční situace předního českého fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň za období 2009-2013. V teoretické části jsou vysvětlena specifika fotbalového prostředí, která se následně projeví i ve zpracované finanční analýze. Na úvod analytické části je představena česká liga a analyzována prostřednictvím indexů soutěžní vyrovnanosti a návštěvnosti. K deskripci finanční situace klubu jsou využity nástroje finanční analýzy, především rozbor absolutních a poměrových ukazatelů, a také bankrotní a bonitní modely. Výsledky jsou následně porovnány s konkurenčními kluby ligy. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky a jsou doplněny o doporučení, která by zlepšila situaci české ligy.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses