Analýza nabídek úvěrů pro bytová družstva - Pešoutová, Hana (2015)
Diplomová práce Analýza nabídek úvěrů pro bytová družstva je zaměřená na bytová družstva a možnost jejich externího financování. Na našem trhu je více jak 30 bank, které poskytují různé finanční produkty. Je však otázkou, kolik z nich nabízí právě úvěry pro bytová družstva, která nehospodaří za účelem zisku. Tato informace je z veřejných zdrojů jen málo kdy zjistitelná, protože se jedná o specifický typ úvěru, který se často posuzuje individuálně. Z tohoto důvodu bylo získání jednotlivých nabídek provedeno pomocí mystery shoppingu. Jednotlivé nabídky jsou v praktické části blíže analyzovány, jednak z pohledu konkrétních faktorů a následně i komplexně. Cílem této diplomové práce je zjištění, zda jsou nabídky úvěrů srovnatelné či nikoliv.