Strategická analýza - Pisotchi, Olga; Krause, Josef, 1978-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této diplomové práce je sestavit strategickou analýzu České exportní banky, a. s. Práce je rozdělena na dvě části, část teoreticko-metodologickou a část praktickou. V rámci teoreticko-metodologické části jsou identifikovány různé přístupy ke strategii a popsány postupy strategické analýzy. Na východiscích první části diplomové práce je postavena praktická část této práce, ve které je provedena strategická analýza. Analýza externího prostředí je charakterizována pomocí PEST analýzy. Analýza interního prostředí využívá Porterův model pěti a zaměřuje se na popis zdrojů a schopnosti banky. Z analýzy vnitřních zdrojů jsou určeny silné a slabé stránky. K vyhodnocení výsledků strategické analýzy je použita SWOT analýza, která je na závěr doplněna maticemi EFE a IFE. Práce poukazuje na důležitá a problémová místa banky. Závěrečnou část mé práce tvoří konkrétní strategická doporučení vycházející z výsledků provedené strategické analýzy a předkládá návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses