Společenská odpovědnost firem – IKEA a její strategie CSR - Pokorná, Lucie; Němec, Otakar; Zemanová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Práce si stanovuje za cíl prozkoumat strategii společenské odpovědnosti firmy IKEA ve srovnání s konkrétními kroky a opatřeními. Zkoumání odpovědných aktivit se zaměřením na sociální pilíř CSR a působení IKEA Česká republika vede k ověření hypotézy, že IKEA skutečně je společensky odpovědná firma a IKEA Česká republika se dostatečně zapojuje při realizaci firemní nadnárodní strategie CSR. Součástí práce je také primární výzkum vedený za účelem posouzení, jak spotřebitelé a zaměstnanci vnímají společenskou odpovědnost společnosti IKEA. Na základě výsledků dotazníkového šetření mezi spotřebiteli a rozhovorů s pracovníky obchodního domu IKEA Černý Most je ověřena hypotéza, že společenská odpovědnost IKEA je kladně vnímána veřejností i zaměstnanci.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses