Analýza fondov kolektívneho investovania v ČR a v SR - Kováčová, Natália; Veselá, Jitka; Michalíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práca sa zaoberá problematikou kolektívneho investovania v Českej republike a na Slovensku. Cieľom diplomovej práce je porovnanie dvoch skupín podielových fondov z hľadiska výkonnosti, pričom sa zohľadňuje aj riziko a nákladová náročnosť týchto fondov. Úvodná časť práce je teoretického charakteru a popisuje české a slovenské kolektívne investovanie z hľadiska historického vývoja, popisuje aktuálne právne úpravy, subjekty, ktoré pôsobia na týchto trhoch a taktiež podáva prehľad o aktuálnej tržnej situácii. Ďalšia časť predstavuje základné metódy pre kvantifikáciu rizika a merania výkonnosti fondov. Záverečná časť je zameraná na analýzu výkonnosti konkrétnych vybraných fondov z hľadiska dvojdimenzionálnych metód. Na základe meraní sú následne poskytnuté odporučenia pre potencionálnych investorov.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses