Hodnocení efektivnosti a rizik investičního projektu společnosti Volvo Group Czech Republic s.r.o. - vybudování servisní sítě. - Lepič, Lukáš (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení efektivnosti a rizika investičních projektů. Obsahem teoretické části práce je vymezení pojmu investiční projekt a jeho vztah k oblasti investičního rozhodování a kapitálového plánování, přehled metod hodnocení efektivnosti investičních projektů a druhy podnikatelského rizika a způsoby ochrany proti němu. Práce obsahuje kapitolu popisující společnost Volvo Group Czech Republic s.r.o. Teoretické poznatky týkající se hodnocení efektivnosti a rizika investičního projektu jsou dále využity v rámci praktické části práce při zhodnocení efektivnosti a rizik reálného investičního projektu -- servisního střediska společnosti Volvo.