Techniky převzetí a úprava převzetí v českém právním řádu - Marek, Lukáš; Buus, Tomáš, 1977-; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá technikami nepřátelského převzetí, právní úpravou převzetí v České republice a faktickou modifikací takových transakcí pro český trh. Dále práce podrobuje analýze potenciální techniky, které může cílová společnost nebo její vlastník využít k obraně před nepřátelským převzetím. Dílčím cílem práce pak je představit inovativní definici nepřátelských převzetí v lokálních podmínkách a analyzovat faktory, jež jsou pro realizaci nepřátelského převzetí stěžejní. Hlavním přínosem této práce je předložení ekonomicko právní syntézy poznatků z oblasti nepřátelských převzetí, aplikovatelné obrany a základních determinantů předmětných transakcí na českém trhu se zvláštním zaměřením na společnosti, jejichž akcie nejsou veřejně obchodovány na regulovaném trhu.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses