Role nadace v rozvoji regionu - Kořínková, Kateřina (2015)
Tato práce se zabývá rolí nadace v rozvoji regionu. V teoretické části je zachycena současná podoba nestátních neziskových organizací v České republice. Dále se teoretická část zabývá konkrétně nadacemi jejich podobou, legislativními podmínkami a problémy. Praktická část je zaměřena na dvě konkrétní nadace. V této části je rozebrána jejich činnost, finanční zázemí včetně nadační politiky, vnímání nadací obyvateli, regionu kde působí. Role nadací v rozvoji regionu je analyzována podle kritérií, která byla zvolena s ohledem na problémy a specifika daného regionu.