Efektivnost výdajů na výzkum a vývoj v EU - Vrkoč, Jakub; Kubátová, Květa, 1952-; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá systémem podpory výzkumu a vývoje v České republice a Evropské unii. Cílem práce bylo zhodnocení financování výzkumu a vývoje a jeho efektivnosti ve státech EU. První kapitola představuje historii výzkumu a vývoje, definuje základní pojmy v této oblasti a zabývá se teoretickým pohledem na efektivnost podpory VaV. Druhá kapitola analyzuje historický vývoj a současný stav přímé a nepřímé podpory VaV v ČR. Třetí kapitola je zaměřena na empirickou analýzu efektivnosti financování VaV v EU, a to především prostřednictvím regresní a korelační analýzy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses