Speciální odpočet pro neziskové organizace - Šulcová, Michaela; Slintáková, Barbora; Kozubíková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem diplomové práce je speciální daňový odpočet v rámci daně z příjmů právnických osob určený vybraným neziskovým organizacím. Jejím cílem je analýza využití speciálního odpočtu pro neziskové organizace v praxi. Zabývám se tím, zda pro nevládní neziskové organizace je uplatnění tohoto odpočtu spojené s velkými obtížemi, které by znamenaly odrazení od využití nároku na tento odpočet. V úvodu práce se věnuji obecně nevládním neziskovým organizacím a jejich postavení v národním hospodářství. Dále popisuji systém zdanění neziskových organizací daní z příjmů právnických osob, přičemž největší pozornost soustředím právě na speciální daňový odpočet. Nejdůležitější je závěrečná část práce, která představuje vlastní přínos v podobě popisu a analýzy dat získaných prostřednictvím dotazníkového šetření. Na základě těchto údajů lze konstatovat, že uplatnění odpočtu pro neziskové organizace nelze shledávat za příliš komplikované.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses