Formy zabezpečování veřejných služeb obcemi - Hostinská, Naděžda (2015)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu efektivnosti zabezpečování technických služeb obcemi. Prostřednictvím analýzy minimalizace nákladů se stanovuje nejvýhodnější forma k zabezpečování technických služeb. Teoretická část se zabývá skutečnostmi zakládajícími právo obce poskytovat technické služby ve své činnosti. Dále práce shrnuje základní poznatky u vybraných právních forem vhodných k zajišťování technických služeb a řeší faktory ovlivňující nákladovost založení a provozování činnosti. Závěrečná kapitola analyzuje vliv různých faktorů na náklady vznikající při poskytování technických služeb.