Problémy udržitelnosti veřejných financí v Řecku - Veselá, Lenka (2015)
Diplomová práce teoreticky vysvětluje problematiku deficitu, dluhu a udržitelnosti veřejných financí. Pomocí tohoto aparátu dokládá praktickou neudržitelnost veřejných financí Řecka za stávajících podmínek. Analyzuje obecné a především specifické příčiny řecké dluhové krize a identifikuje její možná řešení. Aplikací různých kritérií hodnotí vhodnost a pravděpodobnost realizace jednotlivých konkrétních alternativ těchto řešení. Velkou pozornost věnuje vlivu společné měny euro na tuto problematiku a reálnosti vystoupení Řecka z eurozóny.