Problémy udržitelnosti veřejných financí v Řecku - Veselá, Lenka; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce teoreticky vysvětluje problematiku deficitu, dluhu a udržitelnosti veřejných financí. Pomocí tohoto aparátu dokládá praktickou neudržitelnost veřejných financí Řecka za stávajících podmínek. Analyzuje obecné a především specifické příčiny řecké dluhové krize a identifikuje její možná řešení. Aplikací různých kritérií hodnotí vhodnost a pravděpodobnost realizace jednotlivých konkrétních alternativ těchto řešení. Velkou pozornost věnuje vlivu společné měny euro na tuto problematiku a reálnosti vystoupení Řecka z eurozóny.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses