Státní dluh ČR - Vybíral, Martin (2015)
Diplomová práce se zabývá státním dluhem České republiky. Teoretická část vymezuje základní pojmy týkající se této oblasti a pojednává také o příčinách státního dluhu, jeho důsledcích a dluhovém managementu. Praktická část je věnována cílům řízení státního dluhu v České republice a využívaným finančním nástrojům. Práce analyzuje vývoj státního dluhu a jeho struktury. Pomocí regresní analýzy je provedena predikce dluhu