Porovnanie penzijných systémov vo vybraných krajinách - Pastiranová, Oľga (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou systémov dôchodkového zabezpečenia v Českej republike, Slovenskej republike a Holandsku. Cieľom práce je analýza a porovnanie súčasného stavu vybraných penzijných systémov so zameraním na fondovo financované piliere. Práca porovnáva postavenie penzijných fondov v jednotlivých penzijných systémoch, analyzuje ich investičnú politiku a výkonnosť a hodnotí efektívnosť a udržateľnosť systémov na základe zvolených kritérií. Súčasťou práce sú aj návrhy na vylepšenie analyzovaných penzijných systémov.