Porovnanie penzijných systémov vo vybraných krajinách - Pastiranová, Oľga; Veselá, Jitka; Vohralík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou systémov dôchodkového zabezpečenia v Českej republike, Slovenskej republike a Holandsku. Cieľom práce je analýza a porovnanie súčasného stavu vybraných penzijných systémov so zameraním na fondovo financované piliere. Práca porovnáva postavenie penzijných fondov v jednotlivých penzijných systémoch, analyzuje ich investičnú politiku a výkonnosť a hodnotí efektívnosť a udržateľnosť systémov na základe zvolených kritérií. Súčasťou práce sú aj návrhy na vylepšenie analyzovaných penzijných systémov.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses