Ušlý zisk - Horák, Matěj (2015)
Diplomová práce se komplexně zabývá problematikou stanovení ušlého zisku. Autor analyzuje změny po přijetí nového občanského zákoníku v dané věci a uvádí, v jakém případě se lze setkat s tzv. hypotetickým ušlým ziskem. Druhá část práce vychází z praktického výpočtu ušlého zisku na fiktivním příkladu.