Socioekonomická analýza Zlínského kraje se zaměřením na zpracovatelský průmysl jako tradiční odvětví - Skácelová, Žaneta; Michlová, Radka; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce zahrnuje socioekonomickou analýzu Zlínského kraje, která je zaměřena na zpracovatelský průmysl jako tradiční odvětví. Shrnuje a porovnává analytická data a informace týkající se výkonnosti daného odvětví. Cílem práce je nastínit budoucí vývoj zpracovatelského průmyslu v kraji, identifikovat současné hrozby, které brání jeho rozvoji a navrhnout podpůrné nástroje a možnosti dalšího rozvoje a růstu zmíněného odvětví v budoucnu. Výsledkem práce je zjištění, že zpracovatelský průmysl je hospodářským tahounem Zlínského kraje a má potenciál být jím i v budoucnu. Na druhou stranu jsou zjištěny i hrozby brzdící budoucí rozvoj. Jsou navrhnuty možnosti rozvoje odvětví prostřednictvím spolupráce podnikatelských subjektů a vzdělávacích institucí či zlepšení dopravní infrastruktury v kraji. Z práce vyplývá, že realizace těchto možností rozvoje by ještě více posílila význam zpracovatelského průmyslu ve Zlínském kraji.
Vedoucí práce: Radka Michlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses