Měření kvality práce ÚOHS při dozoru nad zadáváním veřejných zakázek - Knobloch, Lukáš (2015)
Tato práce se zaměřuje na oblast kontroly nad zadáváním veřejných zakázek v České republice. Zaměřuje se především na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, pod jehož agendu spadá mimo jiné i dohled nad zadáváním veřejných zakázek. V rámci této práce bude charakterizován kontrolní systém České republiky s důrazem na kontrolní mechanismy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a následně bude velká část práce věnována empirickému měřením kvality jeho práce. Pojmy použité v této práci jsou definovány zákonem o veřejných zakázkách.