Hodnocení kvality učebnic účetnictví na OA - Pařízek, Vojtěch (2015)
Tato diplomová práce je tematicky zaměřena na hodnocení kvality učebnic účetnictví na obchodních akademiích. Součástí teoretické části je rozdělení didaktické techniky a didaktických pomůcek, které jsou ve vyučování používány. V praktické části je tato diplomová práce zaměřena na hodnocení učebnice účetnictví pro střední školy s následným návrhem na doplnění této literatury. Tímto návrhem je doplňující učební materiál, který by mohl být využíván současně s učebnicí. Cílem práce je navrhnout takový materiál, který by pomohl žákům středních škol k snadnějšímu pochopení účetních oblastí a doplnil tak možné nedostatky základní učební literatury.