Návrh a implementace vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti - Přibyl, Josef (2015)
Diplomová práce si dává za cíl navržení Balanced Scorecard ve středně velké firmě Mironet.cz, působící v oboru IT. Teoretická část se skládá z popisu aplikované metodiky a popisu firmy samotné. Praktická část se zaměřuje přímo na strategickou analýzu včetně určení slabých a silných stránek, příležitostí a hrozeb. Na ně navazuje určení strategických cílů pro jednotlivé perspektivy Balanced Scorecard, tvorba strategické mapy a rozvinutí měřítek jednotlivých dílčích strategických cílů. V závěru dochází k zhodnocení případné aplikace Balanced scorecard.