Oceňování podniku PETROF, spol. s.r.o. - Víchová, Monika; Smrčka, Luboš; Hlaváč, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty podniku PETROF, spol. s r.o. pro účely vlastníků podniku. Nejprve byla provedena strategická analýza, díky které byly odhaleny hlavní faktory působící na podnik a jeho okolí. Následovala finanční analýza, která prověřila finanční zdraví podniku. Cílem obou analýz také bylo odhalení budoucího potenciálu podniku, který je nutným předpokladem k aplikaci výnosové metody ocenění. Samotné ocenění podniku je provedeno výnosovou metodou -- konkrétně modelem diskontovaného peněžního toku (DCF) ve variantě volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele (FCFF). Zjištěná hodnota společnosti je na závěr porovnána s hodnotu vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses