Efektivní ex ante zdanění OSVČ v ČR - Mikolášek, David; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou efektivního ex ante daňového zatížení OSVČ v ČR. Popisuje jednotlivé teorie, které se zabývali přibližně touto tématikou, ať už efektivní ex ante daňového zatížení korporací nebo efektivních daňových sazeb. Dále podrobně popisuje metodu Devereux/Griffith pro výpočet efektivní průměrné sazby daně a její empirické aplikace. Zároveň provádí metodu analogie pro OSVČ, která bude dále využita. Práci uzavírá výpočet efektivních sazeb daně pro OSVČ v ČR v různých situacích při uplatnění daňových odpočtů a slev na dani a zároveň výpočet efektivní průměrné sazby daně podle metody Devereux/Griffith pomocí analogie provedené ve druhé kapitole.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses