Analýza potenciálu cestovního ruchu v Mikroregionu Radnicko - Valehrachová, Martina (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu potenciálu cestovního ruchu v Mikroregionu Radnicko. Cílem práce je potenciál cestovního ruchu zhodnotit, posoudit míru jeho využití a na základě zjištěných informací a dat v rámci analýzy vydat doporučení pro další činnost Mikroregionu Radnicko. Teoretická část práce se věnuje pojmu mikroregion, cestovnímu ruchu a jeho významu v regionálním rozvoji. Praktická část zahrnuje charakteristiku Mikroregionu Radnicko a analýzu zdejšího cestovního ruchu, ve které jsou zkoumány atraktivity a infrastruktura cestovního ruchu. Součástí analýzy je též SWOT analýza, sestavená na základě dat a informací z charakteristiky mikroregionu a předchozích částí analýzy. Výstupem práce je zjištění, že mikroregion nevyužívá celého potenciálu cestovního ruchu na jeho území. Zásadním problémem je nedostatečné informování veřejnosti o činnostech mikroregionu a nedostatky v jeho propagaci. Řešení této problematiky je následně navrhnuto v doporučení pro další činnost mikroregionu.