Dopady stabilizace bankovního sektoru na veřejné finance - Šneková, Gabriela; Pavel, Jan, 1978-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tématem této práce je zhodnocení dopadů stabilizace bankovního sektoru na veřejné finance. V první části se práce zaměřuje na obecnou charakteristiku finančních krizí a poté je zmíněno několik případů finančních krizí od počátku 19. století do současnosti. V další části práce jsou popsány obecné přístupy k řešení problematických aktiv v bilancích bank. Tyto obecné přístupy jsou poté převedeny do praxe, kde jsou vysvětleny na ekonomikách Evropské unie a Ameriky. Klíčově vybrané státy jsou poté popsány z hlediska obecného vývoje ekonomiky, reálně poskytnutých záchranných programů, objemu pomoci a dopadů na ekonomické ukazatele a veřejné finance. Poslední kapitola je pak věnována zhodnocení amerického a evropského typu záchranných programů, kde jsou porovnány čtyři vybrané státy Evropské unie a Ameriky. Výsledkem je poté výběr jednoho typu programu, který vyšel lépe jak z hlediska dopadu na veřejné finance tak i z hlediska celkového ozdravení bankovního sektoru.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses