Automobilový průmysl ČR - Svobodová, Monika (2015)
Diplomová práce charakterizuje automobilový průmysl České republiky se zaměřením na výrobu osobních automobilů. Práce zachycuje historii i současné trendy automobilového průmyslu v České republice i ve světě. Práce analyzuje situaci českého automobilového průmyslu a jeho vliv na vývoj české ekonomiky a charakterizuje jeho podporu ze strany státu a Evropské unie. Cílem práce je formulace doporučení pro zajištění konkurenceschopnosti českého automobilového průmyslu v oblasti produkce osobních automobilů pomocí SWOT analýzy.