Ocenenie spoločnosti Martimex - Alfa, a.s. - Kostolná, Katarína (2015)
Cieľom diplomovej práce je ocenenie spoločnosti Martimex - Alfa, a.s. Dátum ocenenia je 1. januára 2014 a ocenenie je spracované pre akcionárov spoločnosti. V prvej polovici práce bude spracovaná strategická analýza a finančné analýzy oceňovanej spoločnosti a vybraných dcérskych spoločností. Na základe týchto analýz je vyslovený predpoklad splnenia princípu going concern do budúcna. Spoločnosť tak bude ocenená výnosovou metódou DCF equity a ako doplnková metóda je zvolená metóda tržného porovnania.