Ocenenie spoločnosti Martimex - Alfa, a.s. - Kostolná, Katarína; Svačina, Pavel, 1979-; Pekař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cieľom diplomovej práce je ocenenie spoločnosti Martimex - Alfa, a.s. Dátum ocenenia je 1. januára 2014 a ocenenie je spracované pre akcionárov spoločnosti. V prvej polovici práce bude spracovaná strategická analýza a finančné analýzy oceňovanej spoločnosti a vybraných dcérskych spoločností. Na základe týchto analýz je vyslovený predpoklad splnenia princípu going concern do budúcna. Spoločnosť tak bude ocenená výnosovou metódou DCF equity a ako doplnková metóda je zvolená metóda tržného porovnania.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses