Proces přijetí IFRS Evropskou unií a jeho dopady na uplatňování IFRS v rámci jejího prostoru - Menc, Matouš; Peprníčková, Mariana; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá historií harmonizace v oblasti finančního výkaznictví na území Evropské unie a historií vzniku mezinárodních účetních standardů. Přijetí IFRS Evropskou unií jakožto prostředku harmonizace hraje významnou roli pro aktuální stav regulace finančního výkaznictví na jejím území. Dále se pak práce věnuje samotnému schvalovacímu procesu pro přijetí IFRS nastavenému Evropskou unií, analýze časových dopadů tohoto procesu na data účinnosti jednotlivých standardů a rovněž také vlivu Evropské unie na konečné znění přijatých standardů.
Vedoucí práce: Mariana Valášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses