Partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice - Šmůla, Marek (2015)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice. V první části práce dochází k objasnění základních pojmů a popisu fungování jednotlivých modelů partnerství. Druhá část práce si klade za cíl zhodnotit výhody a nevýhody partnerství veřejného a soukromého sektoru, popsat a zanalyzovat rizika, jež mohou vyvstat při realizaci PPP projektů, a nastínit mechanismy využívané při investičním rozhodování o konkrétním projektu. Konečně třetí část práce se zaměřuje na rozbor podmínek pro realizaci partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice, kdy největší důraz je kladen na legislativní a institucionální rámec.