Analýza ziskovosti dodavatelů a její využití v podnikovém řízení (na příkladu konkrétní společnosti) - Kaláb, Jiří (2015)
Tato diplomová práce popisuje využití metod řízení nákladů na bázi aktivit a analýzy ziskovosti dodavatelů ve službově a obchodně orientované firmě Sedea, s.r.o. Práce je rozdělena na tři samostatné oddíly. První oddíl je věnován popisu použitých metod, jejich podstatě, postupu implementace a jejich výhodám a nevýhodám. Zároveň je součástí prvního oddílu popis společnosti Sedea, s.r.o. a jejich dodavatelů, kterých se analýza ziskovosti týká. Druhý oddíl obsahuje identifikaci klíčových ukazatelů a dat potřebných pro analýzu. Ve třetím oddíle jsou prezentovány výsledky analýzy a z nich vycházející doporučení.