Analýza potenciálu cestovního ruchu v MAS Zálabí - Pelikánová, Jolana (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na potenciál cestovního ruchu v MAS Zálabí jako na jednu z klíčových oblastí pro rozvoj regionu. Tento region se vyznačuje především tím, že nemá významnou turistickou historii a jeho přednosti začínají být objevovány až v posledních letech. Vzhledem k tomu, že cestovní ruch na tomto území je teprve v začátcích, je zhodnocení jeho potenciálu velmi aktuálním tématem. Ve své práci si kladu otázku, zda existuje na území nevyužitý potenciál cestovního ruchu a pokud ano, zda je vybudována dostatečně fungující infrastruktura. Praktická část je věnována analýze cestovního ruchu, která vychází z dat ČSÚ, dokumentů poskytnutých MAS Zálabí a z osobních kontaktů s 4 členy MAS Zálabí. Cílem práce je zhodnotit využití potenciálu nabídky cestovního ruchu na území MAS Zálabí. Práce si také klade za cíl zhodnotit potenciál oblasti a navrhnout další postup pro jeho rozvoj. Na základě zhodnocení získaných dat a informací je představeno vlastní doporučení pro zlepšení propagace území v oblasti cestovního ruchu.