Dlouhověkost v České republice - Levčíková, Veronika (2015)
Tato práce popisuje dlouhověkost v České republice a ve Francii na základě dosavadního demografického vývoje. Analýza je prováděna hlavně v závislosti na stárnutí populace, které již několik desítek let probíhá a bude pokračovat. Součástí práce jsou také intervalové střední délky života ve vybrané zemi a jejich zhodnocení vzhledem k České republice. V závěru práce je popsáno výsledné zhodnocení celé analýzy a nastíněn možný vývoj střední délky života.