Dlouhověkost v České republice - Levčíková, Veronika; Majerová, Markéta; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce popisuje dlouhověkost v České republice a ve Francii na základě dosavadního demografického vývoje. Analýza je prováděna hlavně v závislosti na stárnutí populace, které již několik desítek let probíhá a bude pokračovat. Součástí práce jsou také intervalové střední délky života ve vybrané zemi a jejich zhodnocení vzhledem k České republice. V závěru práce je popsáno výsledné zhodnocení celé analýzy a nastíněn možný vývoj střední délky života.
Vedoucí práce: Markéta Pechholdová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses