Marketing, propagace a public relations činoherního divadla na příkladu Městského divadla Kladno - Vurbsová, Eva (2015)
Práce se zaměřuje na marketing, propagaci a Public Relations a možnosti jejich využití v kulturních institucích, konkrétně pak v divadle. Teoretická část se věnuje základním pojmům z oblasti marketingu, jeho historii, vývoji, nejdůležitějším marketingovým nástrojům a možnostem jejich využití. Druhá část práce je věnována Městskému divadlu Kladno, jeho historii, současné situaci, dramaturgickému profilu, ale také návštěvnosti a jejímu možnému zvýšení pomocí nástrojů marketingového mixu. Součástí práce je také vyhodnocení dotazníkového šetření týkajícího se vztahu obyvatel města Kladna k divadlu obecně i konkrétně k tomu kladenskému, které bylo realizováno autorkou práce.