Arabská klientela lázní ve městě Teplice pohledem ekonomickým, správněprávním a sociálně psychologickým - Reisingerová, Eliška; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem arabských lázeňských hostů ve městě Teplice. Řeší důvody pobytu muslimů v Evropě, v České republice a konkrétně i v Teplicích. Dále se zabývá vztahy mezi Českou republikou a muslimy z hlediska legislativy a nejvýznamnějších kulturních odlišností. Cílem práce bylo zjistit, jaké dopady má příjezd arabských hostů do města Teplice v oblasti ekonomické, správně právní a sociálně psychologické. Dílčím cílem bylo odhalit příčiny nesnášenlivosti Tepličanů vůči arabským hostům. Práce nepotvrzuje hypotézu, že ekonomické přínosy arabských lázeňských hostů převažují nad sociálně psychologickými negativy, proti nimž Tepličané brojí, z důvodu nemožnosti porovnání těchto dvou oblastí, avšak potvrzuje tvrzení, že arabští lázeňští hosté pro město představují ekonomický přínos.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses