Návrh systému riadenia zásob vo vybranom podniku - Svítek, Michal (2015)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom vhodného systému riadenia zásob obchodnejspoločnosti predávajúcej náhradné diely na traktory a poľnohospodárske stroje. Cieľom práce je analyzovať súčasný stav riadenia zásob v spoločnosť, identifikovať jeho nedostatky a následne využitím vhodných metód a modelov, navrhnúť vhodný systém riadenia zásob. V teoretickej časti sú popísané základné teoretické východiská z oblasti riadenia zásob, metódy diferencovania zásob (analýza ABC a XYZ), stanovenia výšky poistnej zásoby, prognózovania spotreby a modely základných objednávacích systémov. V praktickej časti práce je analyzovaný súčasný stav riadenia zásob v spoločnosti s vyhodnotením hlavných nedostatkov. Následne sú prakticky aplikované metódy a modely s teoretickej časti, do prostredia podniku. Výstupom práce je návrh optimálneho systému riadenia zásob, ktorý podniku umožní uspokojovať potreby zákazníkov v požadovanej miere pri súčasnej minimalizácii nákladov spojených so zásobami.