Návrh systému riadenia zásob vo vybranom podniku - Svítek, Michal; Jirsák, Petr; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom vhodného systému riadenia zásob obchodnejspoločnosti predávajúcej náhradné diely na traktory a poľnohospodárske stroje. Cieľom práce je analyzovať súčasný stav riadenia zásob v spoločnosť, identifikovať jeho nedostatky a následne využitím vhodných metód a modelov, navrhnúť vhodný systém riadenia zásob. V teoretickej časti sú popísané základné teoretické východiská z oblasti riadenia zásob, metódy diferencovania zásob (analýza ABC a XYZ), stanovenia výšky poistnej zásoby, prognózovania spotreby a modely základných objednávacích systémov. V praktickej časti práce je analyzovaný súčasný stav riadenia zásob v spoločnosti s vyhodnotením hlavných nedostatkov. Následne sú prakticky aplikované metódy a modely s teoretickej časti, do prostredia podniku. Výstupom práce je návrh optimálneho systému riadenia zásob, ktorý podniku umožní uspokojovať potreby zákazníkov v požadovanej miere pri súčasnej minimalizácii nákladov spojených so zásobami.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses