Komparace systémů městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích a Ústí nad Labem - Hoffman, Andrej (2015)
Diplomová práce analyzuje městskou hromadnou dopravu ve čtyřech vybraných krajských městech srovnatelných svojí funkcí v regionu -- Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích a Ústí nad Labem. Teoretická část práce se zabývá suburbanizací a kategorizací veřejné dopravy v České republice. Cílem práce zhodnotit a porovnat jejich zapojení do integrovaných dopravních systémů, včetně rámcového návrhu na zlepšení stavu. Cíl práce je zasazen do regionalistickém pohledu spočívajícím v analýze role města při pohybu obyvatelstva za prací a školami, a v kontextu s vývojem suburbanizace v dotčeném území. Dále se zabývá v širším pohledu financováním a hospodařením dopravních podniků, které mají přímý dopad na integrační aktivity.