Komparace systémů městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích a Ústí nad Labem - Hoffman, Andrej; Damborský, Milan, 1980-; Kubátová, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce analyzuje městskou hromadnou dopravu ve čtyřech vybraných krajských městech srovnatelných svojí funkcí v regionu -- Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích a Ústí nad Labem. Teoretická část práce se zabývá suburbanizací a kategorizací veřejné dopravy v České republice. Cílem práce zhodnotit a porovnat jejich zapojení do integrovaných dopravních systémů, včetně rámcového návrhu na zlepšení stavu. Cíl práce je zasazen do regionalistickém pohledu spočívajícím v analýze role města při pohybu obyvatelstva za prací a školami, a v kontextu s vývojem suburbanizace v dotčeném území. Dále se zabývá v širším pohledu financováním a hospodařením dopravních podniků, které mají přímý dopad na integrační aktivity.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses