Formy podpory rozvoje konceptu sociálního podnikání posledních deseti let ve vyspělých zemích - Parkánová, Lenka (2012)
Magisterská diplomová práce analyzuje a srovnává různé přístupy k podpoře sociálního podnikání ve vyspělých zemích optikou vybraných ekonomických směrů a myšlenek. Nejprve vymezuje fenomén sociálního podnikání v širším sektorovém, historickém, geografickém a společenském kontextu. Následně se věnuje motivům podpory rozvoje sociálního podnikání ve vyspělých zemích, které nahlíží optikou ekonomie hlavního proudu, institucionální teorie a ekonomické lokalizace. Po shrnutí různých forem podpory sociálního podnikání následuje jejich diskuze a srovnání z pohledu vybraných ekonomických přístupů a myšlenek.