Formy podpory rozvoje konceptu sociálního podnikání posledních deseti let ve vyspělých zemích - Parkánová, Lenka; Vejchodská, Eliška, 1978-; Louda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Magisterská diplomová práce analyzuje a srovnává různé přístupy k podpoře sociálního podnikání ve vyspělých zemích optikou vybraných ekonomických směrů a myšlenek. Nejprve vymezuje fenomén sociálního podnikání v širším sektorovém, historickém, geografickém a společenském kontextu. Následně se věnuje motivům podpory rozvoje sociálního podnikání ve vyspělých zemích, které nahlíží optikou ekonomie hlavního proudu, institucionální teorie a ekonomické lokalizace. Po shrnutí různých forem podpory sociálního podnikání následuje jejich diskuze a srovnání z pohledu vybraných ekonomických přístupů a myšlenek.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses