Analýza vlivu vybraných marketingových akcí na prodeje nových vozidel Ford - Haninger, David; Král, Petr, 1979-; Olšanová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je analýza vlivu vybraných marketingových akcí pořádaných v letech 2013 a 2014 na prodeje vozidel Ford. Jako základ výzkumu bylo použito porovnání nákladů vynaložených na pořádané akce, s jejich přínosy a porovnání s obdobím, ve kterém se žádné akce podobného formátu nekonaly. Na základě provedených analýz bylo zjištěno, že efektivita akcí, jež se dají rozdělit do dvou základních skupin, je odlišná a odvíjí se od přesně daných kritérií. Nicméně žádnou ze skupin nelze označit za jednoznačně efektivní či nikoliv, neboť k řadě ukazatelů nebyla k dispozici data. Výsledky této práce umožňují stanovit doporučení pro pořádání marketingových akcí v budoucím období.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses