Migrační atraktivita regionů a jejich ekonomická výkonnost - Holatová, Lucie; Macháček, Jaroslav; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na migraci obyvatel v České republice. Jsou zde zkoumány migrační toky v rámci jednotlivých územních celků státu, které jsou porovnávány s ekonomickými ukazateli daného území. Jako hlavní zkoumané území byly vybrány kraje v České republice, doplněné o jednotlivé okresy daného kraje. V této analýze byly naznačeny hlavní trendy prostorového pohybu obyvatelstva v posledních letech. Dále bylo zkoumáno, zda tento pohyb souvisí s ekonomickou atraktivitou daného prostorového celku. V rámci analýzy byla položena hypotéza, zda s rostoucími ekonomickými ukazateli v jednotlivých regionech roste i migrace do těchto regionů. Tato hypotéza nebyla potvrzena ani u jednoho z krajů, byla zde nalezena pouze slabá závislost.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses