Návrh změny Strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Šipka - Černý, Jakub (2015)
Práce obsahuje v teoretické části definici pojmů místní akční skupina, metoda řízení leader, popis Místní akční skupiny Šipka a strategie rozvoje území. Výsledkem práce je vytvořená Strategie komunitně vedeného rozvoje území Místní akční skupiny Šipka ve verzi určené k připomínkování a následnému schválení zástupci dotčených zájmových skupin působících v zájmovém území Místní akční skupiny Šipka, orgány MAS Šipka a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Po uvedeném schválení dojde k realizaci strategie za finanční podpory vybraných operačních programů ve výši alokace, která bude určena v průběhu roku 2015. Strategie nebude obsahovat měřitelné výsledky a přesné alokace financí, jelikož nejsou doposud známé podmínky operačních programů, které budou na realizaci strategie poskytovat dotace.