Standardy likvidity podle BASEL III a jejich dopad na vybrané banky ČR - Plíva, Rostislav; Dvořák, Petr, 1960-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem disertační práce je okruh problémů, které se týkají připravenosti vybraných bank působících v České republice na zavedení basilejských kapitálových dohod (Basel III). Analýza vývoje a současného stavu Basel III je zaměřena na likviditu. V práci jsou analyzována data tří vybraných bank a jednoho uvěrového a spořitelního družstva. Data jsou vzájemně porovnána a je zjišťováno, zda a do jaké míry jsou tyto subjekty dostatečně připraveny na zavedení Basel III a jaké možné dopady bude implementace nových kapitálových požadavků na ně mít. Podstatnou částí práce jsou modelování a aproximace portfolia cenných papírů pro potřeby plnění likvidních požadavků Liquidity Coverage Ratio vyplývajících z Basel III.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor disert. práce]; disertace; dissertations