Porovnání KEB (kurýrních, expresních, balíkových) služeb v ČR - Krepčíková, Klára (2015)
Diplomová práce se zabývá porovnáním kurýrních, expresních a balíkových služeb v České republice. Součástí práce je vymezení KEB služeb a jejich provozovatelů, srovnání poskytovaných služeb, cenotvorby, cenových nabídek jednotlivých poskytovatelů a vyhodnocení dotazníkového šetření. Bylo zjištěno, že společnost TNT nabízí ve většině případů nejlevnější služby ze všech uvažovaných poskytovatelů KEB služeb. I přesto, že zákazníci společností poskytující KEB služby, považují za nejdůležitější kritérium při výběru cenu, TNT nemá největší podíl na trhu v České republice. Největší podíl na trhu v České republice má společnost DHL CZ, která má téměř padesátiprocentní podíl.