Odvod DPH při poskytování služeb přes Mini One Stop Shop - Vinšová, Veronika; Zídková, Hana; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na odvod DPH při poskytování služeb přes Mini One Stop Shop. Cílem bylo podat jasný a přehledný pohled o tom, jak funguje systém MOSS.V práci jsou mimo jiné vytyčeny další dva dílčí cíle, jako je identifikace problémů souvisejících s MOSS a jaký přínos mělo zavedení MOSS na výběr DPH za vybrané služby. Pro znázornění jsem si vybrala firmu XY, která poskytuje elektronicky poskytované služby. Na začátku práce se píše o pravidle, které platilo pro stanovení místa plnění u vybraných služeb do r. 2014. Stěžejní část bakalářské práce byla hlavně věnována novému pravidlu pro stanovení místa plnění a systému odvodu DPH u vybraných služeb od roku 2015. Nakonec práce je zakončena výčtem problémů, které mohou vzniknout díky Mini One Stop Shop a které jsou následně zobrazeny na modelovém příkladu na společnosti XY.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses