Řízení pracovního kapitálu ve společnosti Siemens, s.r.o. jako účinný nástroj zvyšování hodnoty podniku - Svobodová, Lucie (2015)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnotit pracovní kapitál a jeho řízení ve společnosti Siemens, s.r.o., která je součástí koncernu Siemens, a případně navrhnout opatření k zefektivnění činností a odstranění zjištěných nedostatků. Finanční výkazy a Výroční zprávy podniku budou podrobeny horizontální a vertikální analýze a zhodnocení poměrových ukazatelů, dále budou posouzeny procesy v rámci jednotlivých složek pracovního kapitálu; pohledávek, zásob, finančního majetku a krátkodobých závazků. V závěru budou výsledky analýzy interpretovány a zhodnoceny možné dopady na výkonnost podniku, popř. celého koncernu.